Stikstof Verwijderen

Candidatus Nitrotoga

Maak kennis met Candidatus Nitrotoga, een geslacht van koude-aangepaste bacteriën die belangrijk zijn voor de stikstofcyclus!

Candidatus Nitrotoga is een geslacht dat een rol speelt in het nitrificatieproces, specifiek bij de oxidatie van ammoniak tot nitraat. De betrokkenheid ervan richt zich op de oxidatie van nitriet (NO2-) tot nitraat (NO3-), wat de cruciale tweede stap in het nitrificatieproces vormt. Dit proces is essentieel voor het voorkomen van de ophoping van schadelijke ammoniak en nitriet in het milieu, wat bijdraagt aan de algehele gezondheid van ecosystemen en ondersteuning biedt aan waterzuiveringsinstallaties in technisch ontwikkelde systemen.

Oorspronkelijk ontdekt in permafrost-geïmpacteerde bodem, plaatst de capaciteit van Candidatus Nitrotoga om te gedijen bij lagere temperaturen het als een belangrijke bijdrager in technisch ontwikkelde systemen zoals waterzuiveringsinstallaties, vooral tijdens koude seizoenen wanneer andere bacteriën mogelijk niet zo actief zijn. Zo kan het bijvoorbeeld samenleven en interageren met andere nitriet-oxiderende bacteriën zoals Nitrospira en Nitrobacter, waardoor de optimalisatie van zuiveringsinstallaties in verschillende seizoenen mogelijk wordt.

Interessant genoeg zijn verschillende soorten Candidatus Nitrotoga ook aanwezig in milde en hoge-temperatuur omgevingen. In natuurlijke omgevingen kan Candidatus Nitrotoga worden gevonden in glaciale en periglaciale bodems, gematigd zoetwater en grondwater, stedelijke en landbouw-geïmpacteerde gebieden, grotten, ondergrondse bodems en ijzerrijke omgevingen.

De identificatie van Candidatus Nitrotoga-soorten in zoetwater of grondwater kan dienen als een indicator van een actieve stikstofcyclus, wat cruciaal is voor het behoud van de stikstofbalans in ecosystemen, maar kan ook wijzen op problemen met betrekking tot overmatige stikstof.

Bij Orvion maken we gebruik van op DNA gebaseerde technieken om Candidatus Nitrotoga te detecteren in zowel natuurlijke als kunstmatige omgevingen. Deze kennis helpt ons bij het monitoren van de waterkwaliteit en de gezondheid van ecosystemen en stelt ons in staat oplossingen te bieden wanneer er een overschot aan stikstof in het water is.

Als je geïnteresseerd bent in meer informatie over het verwijderen van giftige vormen van stikstof uit water, volg ons dan op LinkedIn om op de hoogte te blijven en bezoek onze website voor aanvullende informatie! www.orvion.nl/en

Overige thema's