Orvion WeLIMS met klantportaal nu online!

Orvion heeft met ML Consulting Technologies LLC (MLCT), een Amerikaans softwarebedrijf, een nieuwe LIMS (Laboratory Information Management System) ontwikkeld en in gebruik genomen. WeLIMS (www.welims.com) is gekozen vanwege hun flexibele technologie en de klantgerichte aanpak.

“De manier waarop wij de monsters beheren is zeer specifiek voor ons” zegt Marc, de CEO van Orvion, “en MLCT was in staat om nauw aan te sluiten bij de manier waarop wij momenteel werken. Hierdoor kunnen we deze nieuwe tool naadloos integreren in onze groeiende workflow. Wij werken aan de verdere automatisering van onze qPCR-workflow en het gebruik van WeLIMS is dus een belangrijke stap in dit proces”.

Het nieuwe systeem heeft veel voordelen:

Geen dubbele invoer meer: Als de gegevens eenmaal in het systeem staan, kunnen ze overal waar ze nodig zijn worden gevonden en afgedrukt.

Samenwerken: We kunnen met meerdere personen direct gegevens in het systeem invoeren. Klanten kunnen nieuwe orders aanmaken, terwijl anderen certificaten aanmaken. Dat gaat ons veel tijd besparen.

Traceerbaarheid: Elke actie wordt getraceerd en is beschikbaar in de logboeken van het systeem. We kunnen teruggaan in het systeem en zien wie specifieke gegevens heeft ingevoerd en wanneer. Het maakt het leven zo veel gemakkelijker om typefouten of andere fouten op te sporen.

Vanaf 2023 kunnen klanten hun bestellingen zelf rechtstreeks invoeren. WeLIMS integreert een klantenportaal waarmee de klanten van Orvion hun orders kunnen aanmaken en beheren, en de resultaten van hun vorige orders en projecten kunnen downloaden. Klanten zullen ook rechtstreeks in het klantenportaal monsterflessen kunnen aanvragen.

Overige thema's