Ontdek meer over de Dehalobacter

Het is tijd om het te hebben over Dehalobacter. Dehalobacter is een bacteriegeslacht dat voor het eerst werd ontdekt in het laatste decennium van de jaren 1990.
Net als andere dechlorinerende bacteriën omvat het geslacht Dehalobacter soorten die bekend staan om hun vermogen om reductieve dehalogenatie uit te voeren, het proces waarbij ze halogeenatomen, met name chloor, verwijderen uit organische verbindingen onder zuurstofarme omstandigheden.

Sinds de ontdekking van het dechlorinerende vermogen van sommige soorten, is het onderzoek naar Dehalobacter en de toepassing ervan in bioremediatie blijven evolueren, waardoor ons begrip van de anaerobe bacteriën betrokken bij de biodegradatie van gechloreerde verontreinigende stoffen is verruimd.

Bodem, water, sedimenten, actief slib: dit zijn allemaal anaerobe omgevingen waarin Dehalobacter kan worden aangetroffen. De aanpassingsmogelijkheid van Dehalobacter aan verschillende omstandigheden kan ongetwijfeld zeer nuttig zijn in bioremediatie!

Bij Orvion gebruiken we DNA-technieken om de aanwezigheid van Dehalobacter in verontreinigde omgevingen op te sporen en te meten: dit stelt ons in staat om de mogelijkheid en omvang van de afbraak van gehalogeneerde verbindingen, en met name gechloreerde oplosmiddelen, te beoordelen.

Wil je meer weten over manieren om gechloreerde oplosmiddelen uit het milieu te verwijderen? Volg ons op LinkedIn om geen enkele update te missen!

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Overige thema's