Optimalisatie biofilter voor geurverwijdering

Voor ADM Europoort heeft Orvion een optimalisatie van het biofilter uitgevoerd. Het biofilter van ADM wordt gebruikt om geur te verwijderen uit de afgassen die ontstaan bij de productie van soja- en raapzaadolie. Het biofilter is gevuld met schors van naaldbomen dat als drager fungeert voor bacteriën die geurstoffen afbreken.

Het filter functioneerde echter niet goed genoeg. Na onderzoek door Orvion is gebleken dat dit veroorzaakt werd door een te lage zuurgraad van de schorsvulling. Hierdoor kunnen de bacterien niet optimaal functioneren.

In samenwerking met Logisticon Watertreatment is een bufferdosering op het biofilter gestart. Hierdoor is het rendement van het biofilter sterk verbeterd.

Wilt u ook afgassen effectief biologisch behandelen, dan kunt u contact opnemen met Marc van Bemmel.


Marc van Bemmel is milieutechnoloog. Hij heeft Orvion opgericht om duurzame biologische technieken te ontwikkelen en toe te passen. Hij heeft een grote fascinatie voor de natuur en laat graag zien hoe sterk de natuur is, hoe wij van de natuur kunnen leren en hoe we natuurlijke processen op een zinvolle en harmonieuze manier kunnen gebruiken.

Comments are closed